miercuri, 15 aprilie 2015

Chec cu banana si mar


Ingrediente
4 oua
1 lingura de faina
5 linguri zahar brun/alb
3 linguri ulei masline - sau de care doriti-
½ lingurita praf de copt
6 linguri migdale macinate
1 lingurita cacao.
Piureul din : 3 mere si 1 banana
2 linguri zeama lamaie
2-3 linguri zahar
2 linguri pudding vanilie
1 lingura migdale macinate ½ lingurita scortisoara
un varf lingurita ghimbir pudra

1. Piure de mere. Se curata de coaja si se rad merele, se pun in cratita pe foc potrivit, se amesteca cu zeama de lamaie si zahar : 2-3 linguri, se tin maxim 10 min.pe foc,le amestecam din cand in cand, apoi blendati de 3 -4 ori impreuna cu banana taiata felii, piureul este destul de moale,asa ca adugati scortisoara, ghimbir, migdale si amidonul (pudding) si le lasati sa se raceasca timp in care faceti pandispanul.
Se incinge cuptorul la 180 grade. Separati ouale, se bat intai galbenusurile cu 2 linguri de zahar si 3 linguri ulei, in maximum 5 minute isi schimba culoarea si devin pufoase, albusurile se bat mai mult , se pune un praf de sare.
Se incepe cu treapta cea mai mica a mixerului si apoi mariti viteza iar cand albusul sta pe palete , se adauga zaharul cate o lingura, apoi mixati cateva minute - operatie ce se executa de 3 ori . Se cern 2- 3 linguri migdale macinate si faina amestecata cu praful de copt peste galbenusuri si se amesteca cu grija, se pune si albusul, cate o lingura, amestecati de sus in jos in compozitie, se cern si restul de migdale amestecand cu grija pana se incorporeaza toate ingredientele, dupa care luam 2 linguri de aluat si le amestecam usor in piureul de fructe, daca vi se pare moale mai cerneti o lingura de faina peste, Intr-o tava de chec punem hartie de copt unsa cu ulei/unt , se pune intai piureul, nivelam si adugam aluatul peste. Opriti 2 linguri de aluat peste care cerneti o lingurita de cacao, amestecati cu grija, puneti pe deasupra si amestecati usor in compozitie cu o scobitoare sau cu degetul. Introduceti tava in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 30 -35 min., in functie de cuptor, incercati cu lama unui cutit si daca iese curata…este gata, il scoateti din tava si il lasati 20 min. sa se racoreasca apoi il intoarceti cu fructele deasupra si il decorati cu felii de migdale.
Am facut acest chec aromat si pufos cu fructe si migdale, este un desert sanatos, nu are sute de grame de zahar sau grasimi de calitate proasta ci din contra contine fibre si grasimi sanatoase. Daca nu aveti o rasnita de cafea cu ajutorul careia sa macinati migdale, le puteti cumpara gata macinate. Eu am pus ulei de masline si va asigur ca nu ramane miros sau gust de masline in chec, il folosesc fiindca este mult mai sanatos decat alte uleiuri si in plus nu as face niciodata vreo reteta cu margarina sau ulei de floarea soarelui
Pofta buna.

Un comentariu: