marți, 14 aprilie 2015

Biscuiti cu smochine si curmale

 
Ingrediente
100 gr.unt
260 gr.faina
1 galbenus
70 ml. smantana lichida 30% sau lapte
200 gr curmale
8 sau 10 smochine
40 gr.stafide
80 gr.nuci tocate – o canuta
2-3 linguri migdale sau nuci macinate-absorb din umezeala fructelor 

Aluatul  = untul rece se taie cubulete si se amesteca cu faina in care se pune un praf de sare, se freaca untul si faina cu varful degetelor pana se incorporeaza , in aluatul sfaramicios se pun smantana, apa si galbenusul. Amestecati 3 minute, daca mai e nevoie de lichid mai adaugati 2 sau 3 linguri de lapte iar cand arata ca o coca nelipicioasa dar moale se pune ln folie si se tine la frigider 30 -40 minute sau la congelator 15 min. timp in care facem umplutura. Aceasta este usor de facut, dureaza mai mult modelarea biscuitilor. 

 
Fructele uscate se tin in apa calda 10-15 minute apoi se scurg bine, se curata (de samburi si codite) si se blendeaza , pasta de fructe obtinuta se amesteca cu nuca tocata si migdalele macinate. Nuca se taie marunt sau se macina, dupa preferinta. Compozitia obtinuta se imparte in 28- 30 bilute.

Aluatul se imparte la fel dupa care se incepe asamblarea cu rabdare, se aplatizeaza cu degetele coca, se pune in mijloc compozitia ,se inchide si se preseaza .






Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180 grade .Dupa 15-20 de minute se intorc si se mai lasa alte 10 min.(in functie de cuptor).

Se presara zahar pudra vanilat.
Asa arata fara zahar pudra ----





Enjoy !

Un comentariu: