marți, 7 iulie 2015

Biscuiti cu mac si cartof dulce











Ingrediente :
200 gr.faina pentru prajituri
85 gr. unt
75 gr. cascaval
65.gr. branza ricotta
1 galbenus
1/2 lingurita sare
2 linguri mac
coaja rasa de la 1/2 lime
un praf de ghimbir pudra
60-70 gr. cartof dulce ras
1/2 lingurita ghimbir ras
un praf de sare

Punem faina intr-un vas impreuna cu untul rece taiat cubulete si amestecam cu varfurile degetelor pana incorporam tot untul si obtinem un aluat nisipos. Adaugam cascavalul ras (pe sita cu ,,ochiuri,, mici) si macul si amestecam.
Punem galbenusul, coaja de lamaie, praful de ghimbir si sarea intr-un castron si amestecam, adaugam si branza ricotta si omogenizam - apoi adugam peste faina si framantam compozitia pentru 2-3 minute.
Punem aluatul obtinut la congelator pentru 5-10 minute.


Radem cartoful dulce pe razatoare cu zimti mici , tot asa radem si ghimbirul pe care il amestecam cu cartoful si un praf de sare.
Scoatem aluatul de la rece si il impartim in 2 parti egale pe care le rulam (obtinem 2 rulouri ).
Taiem perpendicular cu un cutit rulourile (1 cm ) si obtinem 16 biscuiti (aluat) si punem deasupra cartof dulce (vezi foto.)



Tapetam tava aragazului cu hartie de copt, punem biscuitii si dam la cuptor (preincalzit la 180 de grade ) pentru 20 de minute.
Timpul de coacere depinde si de tipul de faina pe care il folosim , de exemplu daca folosim o faina de cozonac se vor coace in 28 de minute.
 De aceea cand facem biscuiti sau prajituri ar trebui sa folosim faina care specifica pe ambalaj ,,pentru prajituri,,.
Pofta buna !















 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu