joi, 25 iunie 2015

Prajitura cu crema de branza si lamaie



Ingrediente :
Blatul -
 8 albusuri
125 gr.faina
125 gr. zahar
1 lingurita praf de copt
1 lamaie coaja
1 lingura zeama lamaie
1 praf de sare

Crema : 
500 ml.lapte
180 gr.zahar
4 galbenusuri
4 linguri amidon
4 linguri zeama lamaie
coaja rasa de la o lamaie
250 gr. branza mascarpone
30 gr. zahar pudra vanilat
2 lingurite gelatina (granule)
40 ml.apa

Dimensiuni  tava rotunda D=28 cm


Blatul :
Punem intr-un vas albusurile si praful de sare si mixam pentru cateva minute la viteza mica , apoi marim viteza si dupa ce  compozitia s-a ,,inchegat,, adaugam zaharul cate 1 lingurita si mixam (dupa fiecare lingurita).Procedam astfel pana incorporam tot zaharul (12-15 minute) .

Cernem faina si praful de copt si adaugam ( prin cernere) in reprize, amestecam usor de sus in jos, adaugam si coaja si zeama de lamaie.
Tapetam cu hartie de copt si o ungre cu ulei , punem compozitia in forma, nivelam si introducem in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 25 de minute.
Scoatem blatul, indepartam hartia de copt si il lasam sa se raceasca pe un gratar.


Crema :
Punem laptele pe foc si il incalzim.
Punem intr-un vas galbenusurile , sucul de lamaie si zaharul si mixam pentru 3 minute, apoi adaugam amidonul si mixam inca 2 minute.Adaugam laptele cald (nu fierbinte) amestecam si apoi punem compozitia in vas pe foc mic pentru 4 minute, amestecam incontinuu pana se ingroasa crema.
Punem crema sa se raceasca intr-un vas cu apa rece si avem grija sa o amestecam din 10 in 10 minute .


Hidratam gelatina in 40 ml apa rece pentru 5 minute dupa care punem peste gelatina o lingura din crema calda ( o lasam 5 dupa ce am inchis focul) amestecam bine cu gelatina ca aceasta sa se dizolve, asteptam cateva minute sa se raceasca si apoi o adaugam in crema de branza mascarpone dupa care o mixam impreuna cu zaharul intr-un vas pentru 2-3 minute . Punem crema de branza peste crema de lamaie rece si omogenizam bine, mixam 1 - 2 minute .
Punem blatul in forma in care l-am copt si punem crema deasupra, intindem uniform si dam tava la fridider pentru 2-3 ore.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu