vineri, 17 aprilie 2015

Cornulete fragede


300 gr.faina
100 gr.unt
90-100ml. smantana lichida 30% grasime
1 lingurita praf de copt si un praf de sare 
Umplutura = 250 gr. rahat (sau gem), 2 linguri arahide macinate sau nuca  
Se amesteca praful de copt cu faina si sarea, se taie untul rece in cubulete si se amesteca cu varful degetelor cateva minute, in aluatul sfaramicios pun smantana, amestec 3 minute, daca mai e nevoie de lichid mai adaugati 1-2 linguri de smantana (depinde cat absoarbe faina) iar cand arata ca o coca nelipicioasa dar moale se pune ln folie si se tine la frigider 30 -40 minute sau 15 min.la congelator.
 
Apoi se imparte coca in 4 sau 5 bucati pe care le intindem pe rand, facem un patrat din care se taie triunghiuri medii (dupa preferinta) puneti compozitia la baza si rulati spre varf, le puteti rostogoli prin arahide sau nuca macinata. 

Le puneti in tava aragazului in cuptorul incins la 180 de grade, sunt gata in apoximativ 20 de minute.(in functie de cuptor).
Dupa ce se racesc pudram cu zahar. 
Este un desert clasic si foarte usor de preparat ( in jur de 60 de min.) sunt foarte fragede si nu e nevoie de untura pentru a iesi astfel, smantana dulce le da un gust bun, le puteti savura  dimineata la o cafea .
Pofta buna.

2 comentarii: